Datum: 27-01-2023 Tijd: 00:30
Navigatie
Thermiek Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
De jaarlijkse winter update voor SION/TABOE

Update 09-01-2023: Beste deelnemers, Excuses dat het even geduurd heeft. We hebben tot vandaag geprobeerd het programma rond te krijgen en dat is helaas niet gelukt.

We hebben zojuist besloten de eerste dag, 15 januari 2023, compleet te schrappen.

Dat is vervelend voor jullie, de sprekers, maar ook voor ons. Toch hebben we hiertoe besloten, omdat we een kwalitatief goede dag willen neerzetten en jullie niet af willen laten reizen voor iets waarvan we niet het gevoel van hebben dat het voldoet aan onze ideeën.

We verschuiven het volledige programma naar de 2e datum: zondag  19 februari 2023. Dit gaat dus een goed gevulde dag worden.

We hopen dat jullie niet net zo teleurgesteld zijn als wij en het enthousiasme dat je had mee kunt nemen naar de volgende keer.

==============================

Beste SION/TABOE deelnemers,

Een aantal weken geleden zijn wij een paar uurtjes bij elkaar gaan zitten om te filosoferen hoe we de breedtesport de aankomend jaren vorm willen gaan geven. Daarnaast hebben we besproken wat we deze winter willen betekenen voor de deelnemers van SION en TABOE. Op basis van onze filosofie en op de besproken onderwerpen uit het verleden hebben we een paar onderwerpen voor deze winter bedacht:

  • Mentale training
  • Hoe kan je veilig je eigen grenzen verleggen?
  • Een vergelijk van twee vluchten van 300km.
  • Vlucht analyse.

Er is echter nog ruimte voor meer. De enquête die we hebben gehouden is intussen wat verouderd, dus willen we jullie opnieuw vragen welke overige onderwerpen je nog behandeld wil zien worden. Dit kan je doen op de facebook pagina. Je kunt ook naar Jeroen Verkuijl een bericht zenden: KLIK

Deze data wil je vrijhouden in je agenda:

Zondag 15 januari 2023 en Zondag 19 februari 2023

Het doel is eindelijk weer eens een fysieke bijeenkomst. Locatie is nog te bepalen.

We horen graag van jullie en houden jullie op de hoogte over het definitieve programma en de locatie.
 
Nick Hanenburg & Jeroen Verkuijl

FB Sion: https://www.facebook.com/groups/170476803098339

FB Taboe: https://www.facebook.com/groups/468763153147160

Schrijf 23 januari in je agenda!

Die dag gaan we twee onderwerpen behandelen voor de TABOE doelgroep.

  1. Hoe bereid je het beste een wedstrijd voor.
  2. Vleugelbelasting en het vliegen met water.

Ook als je al wat wedstrijd ervaring hebt is het eerste punt niet vanzelfsprekend. Zeker niet omdat de laatste wedstrijd met hoge waarschijnlijkheid alweer wat langer geleden is. Verder vlieg je vaak op een nieuw vliegveld, een nieuwe omgeving en waarschijnlijk ook in een nieuw gebied. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het geeft rust, vertrouwen en daardoor ook een beter resultaat. Kernploeg lid Robin Smit gaat deze lezing geven. Net uit de junioren ploeg en meteen een mooi resultaat op het afgelopen WK in Frankrijk. Verder bekend van zijn opmerkelijke OLC vluchten in zijn getunede LS-4.

Het tweede onderwerp was een veel gevraagd onderwerp die uit de enquête van vorig jaar kwam. Lars Groot gaat dit onderwerp behandelen. Ook hij is net uit de junioren ploeg en zal dit jaar zijn eerste EK vliegen.

We wachten nog even af hoe dit plaats zal vinden, met grote waarschijnlijkheid zal dit online gebeuren. In dat geval mikken we op 10:00 uur voor de eerste sessie en 13:00 uur voor de tweede.

Als je mee wilt doen, meld je dan meteen aan: Info.sion.taboe@gmail.com

 

Jeroen Verkuijl

SION & TABOE

Vorig jaar nam ik de verantwoording van SION (overland leren vliegen) en TABOE (breedtesport) op mij. Gelukkig doe ik dat in samenwerking met Nico Koster. We hadden wat ideeën ontwikkeld, maar we moesten ons door de regels omtrent de pandemie aanpassen. De winter bijeenkomsten vonden virtueel plaats en voor de zomer moesten we helaas besluiten landelijk niets te organiseren. Online bijeenkomen was even wennen en dat ging nog niet vlekkeloos (zo zijn de opnamen, waar veel naar gevraagd is, verloren gegaan). Het heeft ons echter ook op nieuwe ideeën gebracht. Een idee is de eerste stap, de uitvoering de tweede. Tot die tijd gaan we op de oude voet verder. Voor de winter betekent dit in ieder geval dat we weer wat gaan doen. Dat zal aansluiten op het programma van vorig jaar. Zoals je in het schrijven van Nico kunt lezen zal, mede vanwege het groot gebleken belang, het onderwerp “Vluchtvoorbereiding” worden overgedragen aan de clubs zelf. Landelijk zullen andere onderwerpen blijven worden verzorgd.

We gaan rond week 3 en week 6 iets plannen. Hou deze nieuwsbrief, Facebook en de volgende websites dus in de gaten voor de data en de onderwerpen.

www.taboe.zweefportaal.nl

www.sion.zweefportaal.nl

Voor vragen en/of het aanmelden voor deze dagen kan je een email te schrijven naar: Info.sion.taboe@gmail.com

(Als je vorig jaar mee hebt gedaan hoef je je op dit moment NIET opnieuw aan te melden)

Ik ga aan de slag met het vinden van experten die jullie iets willen bij brengen over de onderwerpen die we bedacht hebben. Ik hoop jullie snel (weer) te kunnen zien!

Jeroen Verkuijl

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.22 seconden