Datum: 01-04-2023 Tijd: 07:30
Navigatie
Thermiek Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
Fotowedstrijd
SION & TABOE

Vorig jaar nam ik de verantwoording van SION (overland leren vliegen) en TABOE (breedtesport) op mij. Gelukkig doe ik dat in samenwerking met Nico Koster. We hadden wat ideeën ontwikkeld, maar we moesten ons door de regels omtrent de pandemie aanpassen. De winter bijeenkomsten vonden virtueel plaats en voor de zomer moesten we helaas besluiten landelijk niets te organiseren. Online bijeenkomen was even wennen en dat ging nog niet vlekkeloos (zo zijn de opnamen, waar veel naar gevraagd is, verloren gegaan). Het heeft ons echter ook op nieuwe ideeën gebracht. Een idee is de eerste stap, de uitvoering de tweede. Tot die tijd gaan we op de oude voet verder. Voor de winter betekent dit in ieder geval dat we weer wat gaan doen. Dat zal aansluiten op het programma van vorig jaar. Zoals je in het schrijven van Nico kunt lezen zal, mede vanwege het groot gebleken belang, het onderwerp “Vluchtvoorbereiding” worden overgedragen aan de clubs zelf. Landelijk zullen andere onderwerpen blijven worden verzorgd.

We gaan rond week 3 en week 6 iets plannen. Hou deze nieuwsbrief, Facebook en de volgende websites dus in de gaten voor de data en de onderwerpen.

www.taboe.zweefportaal.nl

www.sion.zweefportaal.nl

Voor vragen en/of het aanmelden voor deze dagen kan je een email te schrijven naar: Info.sion.taboe@gmail.com

(Als je vorig jaar mee hebt gedaan hoef je je op dit moment NIET opnieuw aan te melden)

Ik ga aan de slag met het vinden van experten die jullie iets willen bij brengen over de onderwerpen die we bedacht hebben. Ik hoop jullie snel (weer) te kunnen zien!

Jeroen Verkuijl

Deelnemen aan overland trainingsdagen 2021 op SION/TABOE niveau

Het was lang onzeker of er wat aan overlandtraining op een ander veld gedaan kon worden.

Een aantal clubs hebben dit jaar wat activiteiten. Nu er meer mogelijk is willen we voor de liefhebbers van clubs die niet zelf dit soort activiteiten hebben per individuele aanmelding ons best doen om je onder te brengen bij zo’n training. Iets combineren met aanmeldingen zou ook een optie zijn.

Wil je nog overland vliegen en veel leren? Mag je zelfstandig overland, of neem je een eigen instructeur mee? Vlieg je nog geen 500 km binnen de 5 uur? Heb je een één-of tweezitter voor een week of enkele dagen tot je beschikking?

Meld je dan aan met je totale ervaring en je wensen en wij gaan kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Voor TABOE niveau geldt dat we dit jaar in principe geen vlieg activiteiten ontplooien. Gezien de aanmeldingen van deze winter zien wij voor de meeste de Nationale Junioren Wedstrijd te Venlo als beste mogelijkheid dit jaar te leren. Elke dag een opdracht vliegen onder begeleiding van ervaren vliegers en soms ook leden van de kernploeg.

Aanmelden voor training op SION niveau bij: info.sion.taboe@gmail.com

Jeroen Verkuijl en Nico Koster

SION/TABOE theoriedagen

Beste deelnemers aan de SION/TABOE theoriedagen,

Zaterdag 6 februari is het zover!

Iedereen dank voor het invullen van het inschrijfformulier, dat heeft ons geholpen het programma samen te stellen en zal ons in de toekomst gaan helpen om het begeleidingstraject voor de overland en wedstrijdvlieger vanuit de KNVvL te verbeteren.

Het idee is om de eerste (van twee) dagen te vullen met een plenair gedeelte. De tweede dag willen we, zoals het er nu uit ziet, splitsen. Een gedeelte voor de SION doelgroep en een gedeelte voor TABOE (snelheid maken/wedstrijden). We hebben al een idee over de inhoud, maar dat houden we nog even voor ons, zodat we het nog kunnen aanpassen naar aanleiding van de ervaringen op de eerste dag. 

Helaas kunnen we door alle COVID-19 restricties elkaar niet in levende lijve ontmoeten. Dat zal voor iedereen wel even wennen zijn, daarom hebben we besloten rustig aan te beginnen. Er worden twee onderwerpen behandeld. Robin van Maarschalkerweerd begint met het onderwerp meteo en dan met name in de voorbereidende fase. Dit onderwerp werd door vele van jullie gevraagd. Robin is een heel ervaren wedstrijd organisator, ervaren overland vlieger en bovendien regelmatig ter ondersteuning naar grote wedstrijden geweest. Iemand met zeer veel praktijk ervaring dus en ik ben blij dat hij dit met jullie wil delen. Wat minder werd gevraagd, is het tweede onderwerp: thermieken. Dit gaan we toch bespreken, omdat uit coaching vluchten blijkt dat hier vaak nog veel te verbeteren valt. Hiervoor hebben niemand minder dan Tim Kuijpers voor weten te strikken. Europees kampioen en wereld kampioen junioren, die kan jullie vast en zeker vertellen hoe je dit het beste kunt doen…

11:00    Intro door Nico Koster (ABZ) en Jeroen Verkuijl (SION/TABOE coördinator)

11:30    Meteo door Robin van Maarschalkerweerd.

13:00    Pauze

14:00    Thermieken door Tim Kuijpers

15:30    Nabespreking en praktijkdagen door Nico Koster.

16:00     Einde
 

De meeting zal plaats vinden door middel van Zoom. De uitnodiging volgt per mail.

tip:
ctrl en + = scherm groter
ctrl en - = scherm kleiner
KNMI Buienradar
Website door:

Ben Hiemstra

Verwerkingstijd: 0.03 seconden